Hoe alles kan veranderen als je M. Rutte hoort zeggen: “Blijf vooral thuis”! Dat heeft nogal impact op een trainer, een trainingslocatie en speechspecialist.

Alles op de rit. Zo voelde het begin van 2020. Acquisitie voor Taylor Trainingen ging goed, het verhuren van het Inspiratie Pakhuis ging geweldig. Door me aan te sluiten bij de Business Club van Almere City leerde ik vele nieuwe en geweldige lokale ondernemers kennen. En toen… COVID-19; de Coronacrisis. Ik zie vele zakelijke relaties die geen kant op kunnen, waar faillissement steeds realistischer wordt, ondanks alle geweldige acties en inzet. Ik zie vrienden van me die het zwaar hebben om een balans te vinden tussen thuis, werk en de kinderen. En ik… ik zie het niet.

Ik zag 3 maanden geleden niet direct een manier om alles maar online te gooien. Ik kan heel goed anderen helpen, maar voor mezelf vind ik dat een stuk moeilijker. Wat dat betreft waren de afgelopen 2 maanden niet makkelijk. Ik zag geen directe uitweg waar ik veel energie van kreeg, en dat vind ik eng. Wat een ongelofelijke (klote) tijd!

Eerste indruk maken

Sinds 16 maart zijn direct alle trainingen, workshops, doceeropdrachten, verhuur afspraken van het Inspiratie Pakhuis, en bruiloftspeeches binnen 1 dag geannuleerd of verschoven. Alle inkomsten op stop… alle lopende offertes “toch maar momenteel niet”. Binnen 1 week had ik, net als vele anderen een lege agenda… niet leuk… raar… bizar; en tegelijkertijd binnen 1 week weer gevuld. Want wij hebben 2 dochters van 2 en 5 jaar, die net als alle andere kinderen niet meer naar school of de opvang mochten. Binnen een week transformeer je jezelf van Inspirerende trainer naar “Meester Papa”. Je vijfjarige dochter thuis doceren, dat is bijzonder. Bijzonder om haar te zien ontwikkelen van zo dicht bij, bijzonder om haar te zien groeien, en bijzonder (lees: heel irritant) om haar zo overtuigend te zien worden. Ze pikt echt ALLES op als het over pitchen en mensen overtuigen gaat, en verdorie… het werkt. Ze krijgt steeds vaker haar zin, zonder te zeuren (lang niet altijd, want ze is 5), door mij, haar moeder of zusje te overtuigen van iets. Alsof ze een worskhop pitching heeft gevolgd en dat nu aan het toepassen is. Wat een ongelofelijke (bijzondere) tijd!

Ik ben van mening dat ondanks dat het zo’n zware tijd is, we over 10 jaar terugkijken en blij zijn dat alles even stil ligt en dat je zo veel tijd samen doorbrengt met je gezin of huisgenoten. Een tijd waar je tijd hebt voor andere dingen. Meer sporten, lekker 3 keer per week hardlopen. Inmiddels al 2 keer een halve marathon gerend in april en mei. Meer tijd om te klussen en tuinieren, alles is hier nu mooi zomerklaar. Het is geweldig om al die mooie initiatieven te lezen op Social Media en de krant. Hoe mensen schouder aan schouder staan (met 1,5 m afstand natuurlijk) om anderen te helpen. Wat een ongelofelijke (mooie) tijd!

Waar leg jij de focus op?