Het zijn toch de kleine dingen die een verschil maken. Even een momentje reflecteren…

Tegen het einde van het jaar kijken we vaak terug op wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft. Voor mij was 2013 een fantastisch jaar, zowel zakelijk (de lancering van Taylor Trainingen, met de enthousiaste, inspirerende klanten die al snel volgden), als persoonlijk (tijd doorbrengen met goede vrienden, en mooie reizen maken). Als klapper op de vuurpijl sluit ik het jaar af tijdens een onvergetelijke rondreis door Zuidoost-Azië!

Met uitzicht op de betoverende Petronas Towers is het niet moeilijk om te reflecteren op het afgelopen jaar, en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Ik realiseer me dat het vaak kleine dingen zijn die het afgelopen jaar bijzonder hebben gemaakt: interacties met anderen, een luisterend oor bieden, of iemand zien die vol passie iets doet. Eigenlijk zijn deze kleine dingen helemaal niet zo klein. Juist deze dingen maken het leven bijzonder. Mijn rondreis door Azië maakt dit alleen maar duidelijker: de mensen hier zijn vriendelijk, open en oprecht. Zij willen je verblijf hier zo speciaal mogelijk maken. Zo was het net alsof de docente de Thaise kookcursus voor de eerste keer gaf, en niet de tweede keer die dag, het hele jaar door. En alsof wij voor de ober in het restaurant op kerstavond de enige klanten waren, en niet de honderdste die dag. Zij zijn fantastische voorbeelden van hoe je iemands dag speciaal kunt maken, en met kleine dingen de wereld een beetje positiever kunt maken.

Op dezelfde manier ben ik er trots op dat ik het afgelopen jaar ook anderen heb mogen inspireren. Het mooiste voorbeeld hiervan is een oud-collega die me afgelopen week vertelde dat hij, geïnspireerd door mij, zijn droom heeft besloten te realiseren en zijn eigen bedrijf gaat oprichten. Een mooier voorbeeld van ‘pay it forward’ kan ik me niet voorstellen!

Ik krijg zin om het nieuwe jaar in te gaan. Een nieuw jaar is voor iedereen een kans op een frisse start, of verder te gaan op de weg waar je al op zat. Zoek de dingen waar je passie voor hebt, en durf je dromen na te jagen. Niemand weet wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Het enige wat we kunnen doen is ons best om onze dromen en passies werkelijkheid te maken. Als jij het niet doet, doet niemand het voor je. Laat je niet voortdrijven op het leven, maar wees een actieve speler!

Bedankt voor het lezen van mijn blogs, bedankt voor de leuke samenwerking, en bedankt voor alle tips, feedback en steun het afgelopen jaar. Vanuit Kuala Lumpur wens ik iedereen een fantastisch en inspirerend 2014!

Andrew

1 thought on “De kleine dingen…”

  1. Hallo Andrew,

    Wat een mooi verhaal. Het is zo herkenbaar. Kennelijk is Thailand niet veel veranderd sinds 1995 wat de vriendelijkheid van de bevolking betreft. Geniet er nog even van samen!

    Hartelijke groet uit een vrij warm Nederland (10 graden!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *