Is inspirerend presenteren aangeboren of aangeleerd? Deze vraag krijg ik zo vaak! Mijn antwoord is…

Presentatietraining kan je zeker op weg helpen als je tegen presenteren aan loopt. Of je nou presenteert voor 10 mensen of voor een volle concert zaal. Natuurlijk zal de gezonde spanning heftiger zijn, maar het principe blijft het zelfde.

Op borrels, feesten en partijen krijg ik regelmatig de opmerking “ik zou nooit voor een publiek durven spreken“. Ook de vraag: “Andrew, is het niet gewoon een kwestie van talent hebben?” komt regelmatig voorbij als ik aangeef dat ik persoonlijke presentatietraining geef.

Beide opmerkingen zijn volkomen begrijpelijk. Maar zoals alles in het leven, kan je het spreken voor een groot publiek wel degelijk trainen. Een stukje talent is mooi meegenomen, net zoals geen podiumvrees hebben, maar het is zeker geen noodzaak.
Heeft Barack Obama presentatie trainingen gevolgd?

Neem nou eens een hele goede spreker, Barack Obama. Denk je dat Obama het alleen van zijn talent moet hebben? Zeker niet. Uiteraard had hij zijn positie mede te danken aan zijn talent. Maar zijn presentatietechniek zal hij tot in de treuren hebben geperfectioneerd. Hier heeft een heel team aan presentatie trainers aan hebben bijgedragen. Neem eens gerust een kijkje naar deze speech van Obama. Een goed voorbeeld dus waarom presentatietraining zo belangrijk kan zijn!

Voordeel van volgen presentatietraining in het dagelijks leven.

Het voordeel van een presentatie training is dat het je niet alleen afhelpt van bijvoorbeeld podiumvrees, maar het geeft je ook veel steun in het presenteren van jezelf in het dagelijks leven. Ook als je 1-op-1 met iemand het gesprek aangaat. Je kan iemand al veel makkelijker overtuigen als je je houding aanpast of door bijvoorbeeld pauzes te brengen tijdens je betoog.
Zelf krijg ik veel energie als ik mensen zie groeien naar aanleiding van een presentatietraining. Je ziet ze dan meer zelfvertrouwen en zin krijgen om te presenteren. Mocht je zelf eens willen weten wat ik voor jou kan betekenen of misschien voor jouw personeel. Neem dan eens vrijblijvend contact met me op.
Ik kom mezelf graag eens persoonlijk presenteren aan jou!

inspirerende presentatie-training

Ben jij op zoek naar hoe jij je communicatie- en presentatievaardigheden verder kunt ontwikkelen? Of wil je hulp bij een belangrijke pitch of presentatie die je binnenkort gaat geven? In onze inspirerende presentatietraining zorgen wij dat jij gaat stralen op het podium! Door middel van Story Telling, bewuste en onbewuste communicatie, en ons unieke PIP model, helpen wij jou om je presentatievaardigheden naar het volgende niveau te tillen.

De inspirerende presentatietraining bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Samen nadenken over de opbouw van jouw verhaal (Story Telling)
  • Afstemmen van jouw verhaal op je publiek (aan de hand van ons PIP model)
  • Optimaliseren van jouw lichaamstaal als je communiceert
  • Persoonlijke begeleiding bij en feedback op je pitch of presentatie

Door te investeren in jouw communicatie- en presentatievaardigheden zul je merken dat je jouw doelen beter zult bereiken. De kennis en vaardigheden die je opdoet in onze inspirerend presenteren training zullen je op talloze manieren van pas komen. Effectief communiceren, aansluiten bij je publiek en anderen meenemen zijn namelijk vaardigheden die je vaak in het dagelijks leven toepast, zonder dat je je daar direct bewust van bent. Door onze inspirerend presenteren training leer je op een andere manier te kijken naar deze dingen. En je leert natuurlijk hoe je deze kennis direct toe kunt passen!

Naast leerzaam is onze training ook ontzettend leuk. Door persoonlijke aandacht, een sfeer van vertrouwen en veiligheid, en aanstekelijk enthousiasme, zorgen we ervoor dat jij je direct op je gemak voelt. Presenteren kan namelijk best een beetje spannend zijn. Daar hebben wij alle begrip voor. Tegelijkertijd helpen wij je om zelfverzekerd en met positieve energie voor een groep te staan. Hierdoor zul je merken dat het lukt om elke keer een verhaal te vertellen waarmee je jouw publiek inspireert!

Ben je benieuwd naar wat onze inspirerende presentatietraining voor jou kan betekenen? Kijk gerust verder op onze website en/of vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Dan kijken we samen waar jouw behoefte ligt en wat de mogelijkheden zijn.

Coach

Andrew Taylor: “Als coach begeleid ik al jaren professionals en studenten bij hun communicatie- en presentatievaardigheden. In mijn presentatietraining krijg je alle handvatten mee die je nodig hebt om iedere keer, aan ieder publiek een inspirerende boodschap over te brengen. Persoonlijke aandacht, maatwerk en enthousiasme staan voor mij centraal. Of je 1-op-1 coaching bij me volgt, of samen met een groepje meedoet, ik help je bij jouw ontwikkeling om een inspirerende spreker te worden!”

Het lijkt me geweldig om samen met jouw de reis naar een inspirerende spreker te bewandelen… Ben je geïnspireerd en wil je meer weten over onze presentatie training? Kijk gerust verder op onze website en/of vraag vrijblijvend een online adviesgesprek aan! Dan kijken we samen waar jouw behoefte ligt en of ik je verder kan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *