Een presentatie geven en een presentatie houden, zit daar een verschil in? Jazeker! Een wereld van verschil. Appels en peren lijken meer op elkaar dan een presentatie houden en een presentatie geven 😉. Maar even serieus… er is een groot verschil tussen deze begrippen. De beste manier om een presentatie te houden… is om een presentatie te geven.

Een presentatie geven

man die presentatie geeft

In presentatie land is dit de grootst gemaakte fout. Je wordt gevraagd om een presentatie te houden en dat ga je natuurlijk doen! Je doet immers wat er van je gevraagd wordt. Helaas merk je na afloop dat er vaak niets gebeurt… je publiek doet niets of reageert amper. Waarom? Je hebt toch een geweldig presentatie gehouden? Dat klopt. Maar als je deze niet leert afstemmen op jouw publiek… dan gebeurt er niets.

Wij merken het maar al te vaak. Iedereen kent alle open deuren als het gaat om presenteren. Niet te veel tekst op de slides… meer plaatjes… goed oefenen. En toch zien wij keer op keer op keer dat mensen zich hier niet aan houden. Dat is niet vreemd, want de meeste sprekers gebruiken de PowerPoint voor zichzelf, zodat zij weten waar ze zijn in hun presentatie. Ze gebruiken PowerPoint als MEGA spiek brief.

Het nadeel hiervan is dat je het ontzettend lastig maakt voor jouw publiek, je vraagt hen namelijk om naar jou te luisteren, en tegelijkertijd een hoop informatie te lezen. Dit creëert ruis op de lijn… Je houdt eigenlijk je presentatie ‘weg’ van je publiek. Je geeft deze niet volledig… Ons advies… doe dit niet. Leer om jouw presentatie te géven aan je publiek. Gelukkig kunnen wij van Taylor Trainingen daarbij helpen.

Tijdens de 1 op 1 trainingen die wij aanbieden leer jij op een leuke, leerzame en laagdrempelige manier om een inspirerende presentatie te geven gaan je publiek. Een presentatie geven is iets wat je iedere dag doet, bij officiële presentatie, maar ook bij vergaderingen en netwerk events. Wil jij hier beter in worden dan ben je bij ons op de juiste plek.

De presentatie geven training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Creëren van een helder en inspirerend verhaal voor jouw publiek
  • Aan de hand van ons PIP model leer je jouw verhaal af te stemmen op jouw publiek
  • Bewustwording van andermans én jouw lichaamstaal als je communiceert
  • Persoonlijke begeleiding bij en feedback op je pitch of presentatie

 

Wij werken al meer dan 10 jaar samen met ondernemers, professionals en management teams, vanuit onze filosofie: “Waarom zou je een presentatie houden… als je deze ook kan géven!” Neem nu vrijblijvend contact om te zien wat wij van Taylor Trainingen voor jou kunnen betekenen.