Is inspirerend presenteren aangeboren of aangeleerd? Deze vraag krijg ik zo vaak! Mijn antwoord is…

Op borrels, feesten en partijen krijg ik regelmatig de opmerking “ik zou nooit voor een publiek durven spreken“. Ook de vraag: “Andrew, is het niet gewoon een kwestie van talent hebben?” komt regelmatig voorbij als ik aangeef dat ik presentatie trainingen geef.

Beide opmerkingen zijn volkomen begrijpelijk. Maar zoals alles in het leven, kan je het spreken voor een groot publiek wel degelijk trainen. Een stukje talent is mooi meegenomen, net zoals geen podiumvrees hebben, maar het is zeker geen noodzaak.
Heeft Barack Obama presentatie trainingen gevolgd?

Neem nou eens een hele goede spreker, Barack Obama. Denk je dat Obama het alleen van zijn talent moet hebben? Zeker niet. Uiteraard had hij zijn positie mede te danken aan zijn talent. Maar zijn presentatietechniek zal hij tot in de treuren hebben geperfectioneerd. Hier heeft een heel team aan presentatie trainers aan hebben bijgedragen.

Voordeel van leren presenteren in het dagelijks leven.

Het voordeel van een presentatie training is dat het je niet alleen afhelpt van bijvoorbeeld podiumvrees, maar het geeft je ook veel steun in het presenteren van jezelf in het dagelijks leven. Ook als je 1-op-1 met iemand het gesprek aangaat. Je kan iemand al veel makkelijker overtuigen als je je houding aanpast of door bijvoorbeeld pauzes te brengen tijdens je betoog.
Zelf krijg ik veel energie als ik mensen zie groeien naar aanleiding van een presentatie training. Je ziet ze dan meer zelfvertrouwen en zin krijgen om te presenteren. Mocht je zelf eens willen weten wat ik voor jou kan betekenen of misschien voor jouw personeel. Neem dan eens vrijblijvend contact met me op.
Ik kom mezelf graag eens persoonlijk presenteren aan jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.